снимка pexelsПетгодишно дете е починало, а други 700 души са настанени

...
снимка pexelsПетгодишно дете е починало, а други 700 души са настанени
Коментари Харесай

Дете почина след масово отравяне в Аман, 700 души са в болници

снимка pexels

Петгодишно дете е умряло, а други 700 души са настанени в лечебни заведения в Йордания след консумация на негоден дюнер кебап в ресторант, ситуиран в Бакаа покрай столицата Аман. Това оповестиха през днешния ден здравните управляващи, съобщи Франс прес.

Стотина души били приети в болница след случая през вчерашния ден сутринта, само че броят им повишен през днешния ден на 700, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лабораторни проби, осъществени от профилирани екипи на контролната работа по медикаментите и храните, разкрили бактерии в месото, употребявано в заведението и предизвикало всеобщото отравяне.
Според локални медии притежателят на ресторанта е задържан.

Йордански новинарски уеб сайтове показват като причина за притока на клиенти в заведението специфичната оферта за дюнер кебап на цена 1 йордански динар (близо 1,2 евро) вместо нормалните 1,85 динара.

През последните дни Йордания бе връхлетяна от горещини, достигащи над 40 градуса по Целзий в Аман, отбелязва Агенция Франс Прес. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР